Jacob Berg reiste fra Trondheim 5. juni 1879 med SS Tasso, målet var Cottonwood MN USA. Reisen ble betalt i Norge og kostet kr 225,60. Sammen med Jakob reiste hans søskenbarn den da 17 år gamle Ida Elisif Petersdtr. datter av Rebecca Brun. Hennes bilett var betalt i USA og da er det trolig at deres tante Christine hadde betalt denne.

S/S Tasso var eid og drevet av Wilson Line i Hull og gikk i rute mellom Trondheim og Hull på Englands østkyst. Fra Hull var det tog til Liverpool og ny båt over Atlanteren. Siden det i emigrantarkivet står Stjerne som linje kan det bety at de reiste med White Star Lines S/S Germanic fra Liverpool den 19. juni med ankomst New York 28. juni.

I følge en biografi i et fotoblad var han fra 1879 assistant hos en svensk fotograf i Minneapolis før han i 1881 kom til Grand Forks. Her overtok han etter en annen fotograf som hadde utmerket seg med utviklingen av "sterobilder" og han fortsatte med å ta slike bilder. Hans første lokaler ble herjet av brann i 18. desember 1882 og det antas at mange av hans bilder gikk tapt. Han er mest kjent for sine "stereobilder" av flommen i 1882, som er de eneste kjente bilder fra denne katastrofen. Han markedsførte seg selv som portrett og landskapsfotograf og i en annonse i 1885 som det "Beste fotoatelier i Nord-Vesten, med det beste utstyret og de flinkeste fotografene". Han solgte også  rammer, album og norske landskapsbilder.

I følge biografien er han oppført i folketellingen i 1885 uten tittel og det står at han bor sammen med sin mor C Berg og en bror Hans. Denne C Berg er trolig hans tante Christine Brun Frovarp, mens Hans er ukjent. Broren Godtfred reiser først over til USA som 17 åring den 17. november 1886. Han er da også oppført som fotograf. Jacob drev som fotograf i Grand Forks frem til sin død i 1898. 25. November 1889 er han registert for utreise med Wilson Lines SS Rollo fra Oslo via Hull til Grand Forks.